Staţia de sortare a deşeurilor menajere din municipiul Sighişoara şi localităţile învecinate este o investiţie parte din proiectul “ Un oraş mai  curat pentru noi şi cei care vor veni” al Primăriei Municipiului Sighişoara, finanţat de Uniunea Europeană prin programul Phare 2006.
Staţia de sortare a deşeurilor menajere a fost construită în vederea valorificării deşeurilor reciclabile şi diminuării volumului de deşeuri depozitate, pentru atingerea obiectivelor şi priorităţilor care se impun în domeniul protecţiei mediului şi gestionării eficiente a deşeurilor.
Staţia de sortare a deşeurilor menajere este amplasată în vecinătatea Depozitului de deşeuri menajere al Municipiului Sighişoara.
În staţia de sortare sunt admise numai deşeuri menajere solide, care provin din colectare mixtă sau selectivă.
Instalaţia de sortare este amplasată într-o hală metalică, imediat după cântarul existent, asigurând accesul mijloacelor de transport deşeuri de pe cântar direct în hală.
Principalele echipamente care formează instalaţia de sortare sunt:
-       Banda de canal 1 (buncar)
-       Banda înclinată
-       Ciur rotativ
-       Separator magnetic
-       Cabina de sortare
-       Banda de sortare
-       Banda de canal 2 pentru preluarea fracţiunilor sortate şi transportul către banda înclinată care alimentează presa orizontală
-       Banda înclinată cu racleţi pentru alimentarea presei de balotat
-       Perforator PET.
Deşeurile provenite din colectare sunt descărcate în hala de sortare, triate pe categorii - hârtie, carton, PET, plastic şi metale neferoase provenite din ambalaje -, presate şi balotate în vederea valorificării.